_UGE3086-kopieraFoto: Marcus Wannerfeldt

 
 

SENIOR KREATÖR

För att göra en mycket lång historia något kort på denna sida så låt mig konstatera – jag är nästan infödd i reklam- och kommunikationsbranschen (med pennan i handen sedan vaggan). Sedan jag blev professionell inom värvet med att skapa kommunikation har det gått 33 år. Mitt cw med allsköns uppdrag för kunder på fina, mindre, större och egna byråer (Göteborg, Stockholm, Växjö, Älmhult) börjar bli så långt att jag kan tapetsera ett hus om jag skev ner det. Och det tänker jag inte göra här.

Sedan några år så arbetar jag som min egen enmansbyrå. Med ett nogsamt utvalt nätverk. Och ja, en del riktigt nära. Jag gör det från 'landet' och har ändå närheten till de uppdrag och de människor som inspirerar mig. Kunder som partners.
Jag har rört mig, och rör mig inom de flesta roller som en konsult inom mitt område möter. Formgivning, art direction, copy – print, web och film – och, ja självklart, varumärken och strategi har alltid följt mig under mina år. På mitt sätt för att skapa förståelse för hur hållbara koncept skapas. Och presenteras. Kreativitet och strategi – hjärta och hjärna.

FILM

Sedan många år har UGE arbetat med film. Manus, storyboarding, dramatisering och tja, som Art directorn som håller samman konceptet. Jag har gjort det tillsammans med produktionsbolag och i egna 'huset'. Undertecknad är utbildad i bl a filmberättande/dramaturgi och manus. Redan 1991 vann jag första pris i världens största filmfestival för industrifilm. Året efter hedersomnämnande för tre reklamfilmer för Volvia. Vi var bland de första att skapa (digital) motion graphic inom svensk reklamfilm. 

Film har som media vandrat raka spåret in på webben. Unika uttryck är det som särskiljer. Nyliga undersökningar visar att ca 80 procent av framtidens kommersiella budskap kommer att vara i formatet av film på ett eller annat sätt. Därför, och för att det är så himla kul, tar jag steget fullt ut att lyfta in produktionen i egna huset. Det har varit en process över flera år. Sedan 2017 erbjuder UGE® dessutom produktion på Cinema Pro nivå. Visst det handlar även om kameror och teknik, men det ger mina uppdragsgivare friheten att vi kan vara snabbt uppe. Kostnadseffektiva och professionella på samma gång. Just samma nya medielandskap kräver den snabbheten. Och flexibiliteten. 

UGE® arbetar med, och erbjuder, reklam- och imagefilm inom främst livstil/fritid, inredning och industri. Se exempel.

uge® – VARUMÄRKET

UGE råkade en gång i tiden bli mitt prefix för min maildress. Det var då det inte gick att ha färre tecken än just '3' före snabel-'a'-et. Annars skulle det fortsatt stått 'UG' vilket jag kallats för sedan tidig skolålder (UGE är alltså den fonetiska uttydningen av just UG). Det var ingen mera än mamma som orkade uttala Ulf-Göran som är mitt dopnamn.
Jo, jag lät till slut varumärkesregistrera mitt smeknamn. Det är faktiskt lite kul med tanke på mitt arbete. Och inte minst ganska tydligt. Jag erbjuder kommunikation rätt och slätt. Jag gör det oberoende av kanal och media. Jag ser tanken, uttrycket och formen som något som skall tala till mottagaren. Jag ser därför alltid just samma mottagare som en människa i första hand och inte enbart som en konsument. Jag arbetar därför med partners och uppdragsgivare som delar denna syn.

Ulf-Göran 'UGE' Wannerfeldt
Sr kreatör

uge® – I KORTHET

BOLAG: Wannerfeldt & Co AB
ÄGARE: Ulf-Göran Wannerfeldt
STARTÅR: 1994
UPPHOVSRÄTT: UGE® (kommunikation) samt Kaffebord® (förlagsverksamhet) är registrerade varumärken.
DOMÄNER: uge.se,  kaffebord.se,  vandrare.net
HUVUDKONTOR: Lycket 1, 343 72 Eneryda
BESÖKSADRESS: Lycket
BANK: Swedbank Älmhult
REVISOR: Håkan Persson, Aukt rev, E&Y
ADVOKAT: Johan Norderyd, Lindahl

KONTAKT
ugewan@uge.se
Mobil: 070-685 40 11
Skype: ugewan

POST-/BESÖKSADRESS
'UGE' Wannerfeld & Co
Lycket 1
343 72 Eneryda

 
 
 
 

Unika uttryck? Hör av dig! UGE® Reklambyrå • 343 72 Älmhult • 070 - 685 40 11 • ugewan(at)uge.se