UGW_0609

UGE råkade en gång i tiden bli mitt prefix för min maildress. Det var då det inte gick att ha färre tecken än just ’3′ före snabel-’a'-et. Annars skulle det fortsatt stått ‘UG’ vilket jag kallats för sedan tidig skolålder (UGE är alltså den fonetiska uttydningen av just UG). Det var ingen mera än mamma som orkade uttala Ulf-Göran som är mitt dopnamn.

För att göra en mycket lång historia något kort på denna sida så låt mig konstatera – jag är nästan infödd i reklam- och kommunikationsbranschen (med pennan i handen sedan vaggan). Sedan jag blev professionell inom värvet med att skapa kommunikation har det gått 30 år. Mitt cw med allsköns uppdrag för kunder på fina, mindre, större och egna byråer (Göteborg, Stockholm, Växjö, Älmhult) börjar bli så långt att jag kan tapetsera ett hus om jag skev ner det. Och det tänker jag inte göra här.

Sedan några år så arbetar jag som min egen enmansbyrå [se gärna min kort-historik]. Med ett nogsamt utvalt nätverk. Jag gör det från ‘landet’ och har ändå närheten till de uppdrag och de människor som inspirerar mig. Kunder som partners.
Jag har rört mig, och rör mig inom de flesta roller som en konsult inom mitt område möter. Formgivning, art direction, copy – print, web och film –  och, ja självklart, varumärken och strategi har alltid följt mig under mina år. På mitt sätt för att skapa förståelse för hur hållbara koncept skapas. Och presenteras. Kreativitet och strategi – hjärta och hjärna.

UGE®
Jo, jag lät till slut varumärkesregistrera mitt smeknamn. Det är faktiskt lite kul med tanke på mitt arbete. Och inte minst ganska tydligt. Jag erbjuder kommunikation rätt och slätt. Jag gör det oberoende av kanal och media. Jag ser tanken, uttrycket och formen som något som skall tala till mottagaren. Jag ser  därför alltid just samma mottagare som en människa i första hand och inte enbart som en konsument. Jag arbetar därför med partners och uppdragsgivare som delar denna syn.

‘Spå i kaffesump’
Jag tycker om att skriva, och att fundera över smått och stort. Jag driver därför en blogg där jag tillåter mig att vara personlig. Jag råkar även ha gett ut tre böcker. Böcker och artiklar tycker jag hör hemma vid just ett kaffebord. Mycket av det jag publicerar där – inte bara tangerar det jag erbjuder här – det berikar, fördjupar och sätter perspektiv.

Välkommen till UGE – frigör kreativitet!

Ulf-Göran ‘UGE’ Wannerfeldt
Sr kreatör

Länkar: Vision • Fakta • Om UGE